torstai 6. joulukuuta 2012

Ostoksilla Pristinassa

Itsenäisyyspäivästä aiheutunut vapaapäivä tarjosi tilaisuuden käydä ostoksilla. Tarvitsin talvitakin ja -kengät. Useimmat Pristinan liikkeet ovat pieniä, ja myyjiä on vähintään yhtä monta kuin asiakkaitakin. Palvelua siis saa, minun makuuni liikaakin. Olen yleensäkin huono tekemään päätöksiä, eikä tilannetta helpota se, että myyjä kyselee vieressä, olenko jo päättänyt.

Kenkiä on tavallisesti esillä kutakin mallia vain yksi, joten oikeaa kokoa pitää pyytää myyjältä. On siis puhuttava tuntemattomalle ihmiselle, ajatelkaa! Samalla koko henkilökunnan huomio suuntautuu päättämättömyyteeni, jos se muuten olisi jotenkin päässyt heiltä ohi silmien. Henkilökunnan ystävällinen palvelualttius saa minut lopulta kokemaan, että jotain on ostettava. Osittain tästä syystä päädyin edellisellä takinostoreissulla ostamaan mekon. Ei kaduta - mekko on hieno.

Tällä kertaa kuitenkin terästäydyin. Kävin useissa myymälöissä sovittamassa kenkiä, mutta mieleisiä oli vaikea löytää. Useimmissa muuten kivoilta näyttävissä kengissä oli  reilusti korkoa. Yhdet olivat lämpimät mutta epämukavat. Toiset mukavat, mutteivät lämpimät. Kolmannet eivät sopisi tyylikkääseen työasuuni. Neljännet olivat mukavat, lämpimät, tyylikkäät ja oletettavasti laadukkaat, mutteivät kuitenkaan tosi kivat, ja minua harmittaa maksaa 135 euroa kengistä, jotka eivät ole tosi kivat. Lopulta ostin mustat tekonahkaiset saappaat, jotka on vuorattu pörröisellä karvalla. Mukavat, lämpimät ja asialliset, eikä rahanmenetys ollut suuri. Hinnasta - 25 euroa - päättelen myös, että ensi vuonna tarvitsen jälleen uudet kengät.

Takin suhteen en ole toistaiseksi kyennyt ratkaisuihin.

3 kommenttia:

  1. Hei! mielenkiintoista lukea kun joku muukin on kosovossa :) Itse olen viikon päästä tulossa mieheni perheen luokse kun avioidumme kosovossa. Onko sinulla jotain erityistä muistettavaa tai huomioitavaa jotka olisi hyvä tietää? vähän jännittää kun yksin tulen mutta toivottavasti kaikki menee hyvin ja suunnitellusti :) jään mielenkiinnosta seuraamaan blogiasi!

    VastaaPoista
  2. Moi! En nyt keksi muuta kuin että lämpimiä sisävaatteita kannattaa ottaa mukaan. Keittiössä saattaa olla tosi kuumakin, jos miehesi perheellä on puuhella, mutta muissa huoneissa on luultavasti viileää. Tervetuloa Kosovoon ja onnea avioliitollesi!

    VastaaPoista